Marias Paringer bjuder på en underbart god efterrätt och kan också ses som en tårta som uppskattas av så väl barn som vuxna!

Havrebotten:
150 g smält smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl strösocker

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och låt det svalna något. Blanda samman alla de torra ingredienserna och häll i smöret och blanda runt till en slät smet. Tryck ut i en pajform (ca 24 cm i diameter) och grädda i ca 10-15 minuter tills den är gyllene. Låt svalna helt.

Vaniljtopping:
1,5 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
2 tsk vaniljsocker
2,5 msk florsocker
Till garnering: Jordgubbar

Gör så här: Vispa grädden fluffig. Blanda i crème fraîche, vaniljsocker och florsocker i grädden och vispa ihop till en fluffig kräm. Bred ut över den avsvalnade havrebotten. Garnera med skivade jordgubbar eller andra sommarbär.